BUILDINGS       URBAN DEVELOPMENT       INTERIEUR                       OFFICE       CONTACT

BÖHM & PTNRS

A R C H I T E C T S      F Z C

ARCHITEKTURBÜRO

P        A        U        L

BÖHM

















COLONIUS VERTICAL CITY - BIENNALE VENEDIG

PROJECT

2000

Revitalisation of the TV-tower

The TV-tower, which has lost its original function, shall be used as a nucleus for a vertical city.

This causes a revitalisation not only of the existing structure but also of the urban surroundings.

The area of the new structure is limited to the outline of the existing tower. It embraces the tower shaft below the platform; the tower with its platform protrudes from the new shell. The shaft is used as an important backbone for the complex.

The building is designed as an independent unit with office areas on the lower and living areas on the higher levels. Areas for business, restaurants and leisure activities are situated in the levels in between. There are skygardens on some levels with various characters, thus each level has its own identity.







































BACK ►




H=392>